La Universitat de les Illes Balears (UIB), a través de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica, presenta el cicle de xerrades Ciència amb Tiramisú.
Aquest cicle de divulgació científica pretén acostar els investigadors de la UIB al públic general mitjançant xerrades obertes i informals que es faran a bars i cafeteries de les Illes Balears, sempre amb tiramisú casolà i de franc per a tothom.
Les temàtiques de les xerrades aborden qüestions d'impacte social, com la intel·ligència artificial, la robòtica, la transició energètica, el canvi global, la ciència inclusiva i la visibilització de les dones científiques, entre d’altres.
Intel·ligència artificial
La primera sessió de Ciència amb Tiramisú serà dijous, 29 de febrer, a l’Espai Sus Cultura de Palma, a les 18 hores. La xerrada inaugural, titulada 'Explorar les fronteres de la intel·ligència artificial: desafiaments i oportunitats', serà a càrrec de Maria Isabel Montserrat Sánchez-Escribano, professora contractada doctora de Dret Penal de la Universitat de les Illes Balears i investigadora principal del projecte Intel·ligència artificial i Dret: anàlisi de la responsabilitat dels danys derivats de l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial (IARES). Farà la presentació Francesca Iuculano, doctora en Canvi Global, divulgadora científica i experta en l’elaboració de tiramisú.
Amb la col·laboració de la FECYT
Aquesta activitat forma part de la programació anual de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la UIB, que rep la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació.