Setmanari d'informació local - 139 anys

L’operatiu de protecció de posidònia du a terme 42.700 actuacions aquest estiu

23895

El servei de vigilància de la posidònia a les Balears ha informat, assessorat en el fondeig o comprovat el fondeig de 38.271 embarcacions arreu de l’arxipèlag des del mes de maig i n’ha mogut 4.436 en comprovar que no estaven fondejades correctament. Aquest servei es du a terme per segon any a totes les Balears, i es tracta del primer i únic servei de vigilància per a la protecció de la posidònia que hi ha a tota la Mediterrània. Inclou l’assistència al fondeig, la informació i la reubicació de les embarcacions, i per a fer-ho disposa de quinze embarcacions, cinc més que l’estiu de l’any passat, quan es va iniciar el servei.

A l’illa de Mallorca, on s’acumula la major quantitat d’embarcacions de petita eslora, s’ha informat, assessorat o comprovat el fondeig de 17.296 embarcacions i se n’han mogudes 2.864. A Menorca, l’illa on es practiquen manco fondejos, s’ha actuat amb 11.392 embarcacions i se n’han mogudes 537. Pel que fa a Eivissa i Formentera, amb més presència d’embarcacions de gran eslora, se n’ha informat, assessorat o comprovat a 3.282 a Eivissa i 6.301 a Formentera i se n’han mogudes 605 a Eivissa i 430 a Formentera.

A més del servei de vigilància i assessorament, el qual ha estat un gran impuls per a la protecció de les praderies i per a la conscienciació dels patrons i els ciutadans, els Agents de Medi Ambient, així com la Guàrdia Civil, vigilen diferents zones de les Illes perquè es fondegi correctament. Concretament, els Agents de Medi Ambient de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca han fet 72 sortides programades el mesos de juny, juliol i agost: 36 a Mallorca, 22 a Eivissa i 14 a Menorca. A banda de les sortides programades, els agents de Medi Ambient actuen d’emergència quan així ho sol·licita el servei de vigilància. En aquestes sortides han aixecat 33 actes.

A banda de la informació dins la mar, s’han repartit també més de 35.000 fullets als ports, clubs nàutics, empreses xàrters i consignataris de les Illes per a informar els patrons de com i on poden fondejar sense fer malbé la posidònia. També s’ha posat en marxa la pàgina web posidonia.caib.es, amb informació de cartografia de posidònia, reserves de boies, etc. Així mateix, en aquestes àrees de vigilància, els patrons poden sol·licitar assistència a través del canal 68 del VHF.

A part del servei de vigilància, també hi ha assistències puntuals de les embarcacions pròpies d’IBANAT, que s’encarreguen de la gestió del Parc Natural s’Albufera des Grau a Menorca, del Parc Natural de ses Salines a Eivissa i Formentera, de les reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent, i del Parc Nacional de Cabrera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.