Setmanari d'informació local - 139 anys

Magdalena Estelrich: «No s’ha de permetre el tracte que han rebut les dones a les informacions de Rio»

La periodista i felanitxera de naixement, Magdalena Estelrich, col·labora a la sèrie d'entrevistes de dBalears #OnSónLesDones. Estelrich actualment treballa al departament de comunicació del R.C.D. Mallorca i col·labora a la ràdio Ona Mediterrània (98.0 FM). L'experta en esports comenta el tractament que han rebut les atletes als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i opina sobre la nova temporada del R.C.D Mallorca.

dBalears: El manifest #OnSónLesDones senyala la manca de representació de les dones als mitjans de comunicació. Com a periodista, per què pensa que es dóna aquesta situació? Com es podria arribar a una equitat al sector?

Magdalena Estelrich: Al sector periodístic es reflecteixen les mateixes desigualtats socials que en la resta de camps. Tot així, tenc una sensació d’evolució optimista que m’incita a pensar que a poc a poc, cada vegada són més les dones presents als mitjans. El problema, segueix sent l’etiquetatge: «Una dona guapa no hi entén de futbol, i una dona presumida només pot parlar de bellesa». Aquest estereotip costa molt de vèncer, ja que està estès de tal manera, que fins i tot a nosaltres mateixes, ens ve de nou que no sigui així. El problema és d’arrel.

dB: Hi ha hagut moltes crítiques respecte a la diferència de tractament dels esportistes dones i homes a les notícies sobre els Jocs Olímpics. Per què pensa que es produeix aquesta situació?

M.E.: El meu optimisme ha canviat i molt aquests jocs. No s’ha de permetre en cap cas, el tracte que han rebut les dones en les informacions esportives i generalistes aquest darrer mes a Rio. És alarmant que les condicions físiques o tenir fills només es contempli en el gènere femení. D’acord, que els músculs de Rafel Nadal han omplert algunes portades, però mai han passat per sobre del seu rendiment. Rio ha significat una passa enrere gegant, des del meu punt de vista, però malgrat tot, crec que el públic majoritari se n’ha adonat i ho ha valorat com una falta de respecte.

dB: Creu que en un futur es podrà arribar a una igualtat entre homes i dones al món de l'esport? Quina feina serà necessària per aconseguir-ho?

M.E.: Vull creure que sí. La feina més important és educar de manera diferent. Que els infants ja no tenguin aquestes tendències socials a l’abast. Que des de petits sigui 'normal' que la seva esportista preferida pugui ser una dona. A la meva generació, per tradició i cultura encara ens ha resultat complicat. I quan parl d’educació, hi tenen un paper molt important els mitjans de comunicació.

dB: Per altre costat i per terminar, com enfoca la nova temporada del RCD Mallorca? Pensa que l'afectarà el canvi de propietat?

M.E.: El canvi de propietaris al mes de gener passat ha estat totalment positiu pel club. Les bases institucionals ara són sòlides i les esportives, es treballa perquè també ho tornin a ser. El futbol és un joc, i per molt que des dels despatxos i departaments treballem amb passió, la gent només s’enganxa si es veu un bon partit a la gespa.

Aquesta temporada és molt il·lusionant pels que hi som dins, esperam que arribin els resultats esperats al terreny de joc, però això ja no depèn de nosaltres. Pel que fa a l’equip, és un grup molt professional i format per grans persones. Són, d’alguna manera, companys de feina, i confiam amb ells perquè ens ho demostren cada dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.