L'Assemblea de Docents considera que la reunió d'ahir dijous entre el grup sectorial d'educació i les entitats de la comunitat educativa «no va servir per anunciar i concretar una planificació de l'acció per aturar la LOMQE als instituts el curs vinent».
Malgrat que valoren «positivament» la creació d'un grup de treball tripartit per estudiar la manera d'actuar per frenar aquesta llei, l'Assemblea esperava ahir que aquest grup anunciàs «mesures concretes per paralitzar al màxim possible l'arribada de la LOMQE als instituts». Però expliquen que «no va ser així». Segons l'entitat, la dinàmica de la reunió de dijous va consistir a escoltar les opinions de les diferents entitats, prendre nota i emplaçar-los a la setmana vinent.
Des del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents entenen que la situació relativa a la imposició de la LOMQE als instituts de les Illes Balears «requereix una aposta valenta». I creuen que, ara mateix, una aposta valenta «és una aposta ràpida, per dos motius: el primer, perquè cada dia que passa la LOMQE es va assentant; el segon, perquè cada dia que passa hi ha tensions que creixen innecessàriament dins la comunitat educativa».
Un dels aspectes que es critiquen és la posada en dubte de la proposta –que tenia l'aval del grup de treball– de modificar les ordres de desenvolupament dels currículums per modificar la distribució horària, amb l'objectiu de «pal·liar les les conseqüències negatives respecte a les assignatures perjudicades per la imposició de la LOMQE». I és que des de la taula es va valorar si calia conservar les polèmiques tres hores de suposada lliure distribució per posar-les a disposició de l'autonomia dels centres. Des de l'Assemblea recorden que no hi ha consens de la comunitat educativa sobre això i que «només sortiren en defensa d'aquesta possibilitat ADESMA i la patronal Escola Catòlica».
Per tot plegat, «l'estratègia de l'Assemblea de Docents no varia a l'espera de l'anunci de mesures concretes que tenguin repercussió als instituts el pròxim curs». Per això, segueixen mantenint la crida «a votar no» en els claustres a les distribucions horàries LOMQE.